Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZN: “Verplicht het gebruik van het EPD”

Mario Gibbels
Hoe komen we tot een betere en betaalbare zorg? Directeur Pieter Hasekamp van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) geeft in het ZN Journaal tien tips om dit te bereiken. Tip nummer vier: Verplicht het gebruik van het EPD.

Hasekamp komt met zijn aanbevelingen op het moment dat de rapporten van de ambtelijke heroverwegingscommissies naar buiten komen, met daarin plannen om twintig procent te bezuinigen op de zorg. Het verplicht gebruik van het EPD zou hier volgens Hasekamp een grote rol in kunnen hebben.

‘Alle medische gegevens beschikbaar stellen’

“Iedere zorgaanbieder zou alle medische gegevens digitaal beschikbaar moeten stellen aan de patiënt en, met toestemming van die patiënt, aan andere behandelaars”, zo schrijft hij in het ZN Journaal. Het EPD geeft volgens Hasekamp een impuls voor de ontwikkeling van e-health en zelfmanagement. En dat zou weer leiden tot kwaliteitswinsten en besparingen. (ICTzorg – Annelies Vermeulen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.