Zonder patiëntveiligheid wordt het niets’

Patiëntveiligheid is de essentie van het werk van ziekenhuizen. ‘Zonder aandacht voor patiëntveiligheid wordt het niets’, zei Hans Schoo, hoofdinspecteur curatieve zorg IGZ, op het Zorgvisie Executive Seminar over patiëntveiligheid.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
HansSchooTwitter450.jpg
Hoofdinspecteur curatieve zorg Hans Schoo met het nieuwe Handboek Patiëntveiligheid van uitgeverij De Tijdstroom.

Ziekenhuizen hebben de afgelopen decennia veel bereikt als het gaat om patiëntveiligheid. Zo veel is wel duidelijk op het Executive Seminar Patiëntveiligheid dat Zorgvisie samen met De Tijdstroom heeft georganiseerd op 8 november in Bunnik.
Job Kievit (67), chirurg en hoogleraar kwaliteit van zorg in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), vertelt dat hij als aio zijn tweede darmoperatie al als eerste operateur moest doen. De eerste keer had hij vooral meegekeken. Toen hij tegensputterde dat dit vanuit patiëntveiligheid gezien misschien wel een erg grote stap ineens was, wierp zijn opleider tegen: ‘Dus je vindt dat je niet geschikt

0
527

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.