Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg aan de man in 3D bioscoop van Zorgtrailer

Het ministerie van VWS werft jongeren met een multimediaal spektakel. Met een speciaal gebouwde vrachtwagen die is ingericht met interactieve touchscreens en een 3D bioscoop worden jongeren warm gemaakt voor de zorg.
Zorg aan de man in 3D bioscoop van Zorgtrailer

De Zorgtrailer van het ministerie zal vijf januari op het Maris College in Den Haag staan. Staatssecretaris Bussemaker verricht de opening van de Zorgtrailer. Bij de feestelijke première ontvangt ze negen 3e en 4e jaars vmbo’ers, compleet met limousine en rode loper. De leerlingen zullen in de trailer in 3D ervaren hoe bijzonder werken in de zorg is.

Speciale bril

Weinig jongeren weten wat een baan in de zorg allemaal te bieden heeft. Daar moet de Zorgtrailer verandering in brengen. Bij binnenkomst van de filmzaal krijgen leerlingen een speciale bril, om in 3D de bijzondere kanten van een carrière in de zorg te ervaren.

Zorgtrailer

De Zorgtrailer zal scholen door het hele land bezoeken. Het project Zorgtrailer van het Florence Nightingale Instituut (FNI) is tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van VWS. De Zorgtrailer biedt gratis een informatief pakket over de geschiedenis en het werken in de zorg. Naast de truck, kunnen scholen een theatervoorstelling en een gastles boeken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Film ‘Maak werk van zorg’ moet jongeren aantrekken

Website moet personeel werven in Haagse regio

Ouderenzorg werft hbo-verpleegkundigen

Zorg amper voorbereid op krapte arbeidsmarkt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.