Zorg geeft geen uitleg na overschrijding WNT

Het is vaak onduidelijk waarom topbestuurders de inkomensgrens overschrijden. In de helft van de gevallen wordt niet uitgelegd waarom een zorgbestuurder meer verdient dan wettelijk is toegestaan. Dat komt naar voren in de WNT-jaarrapportage van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorg geeft geen uitleg na overschrijding WNT

Bij de melding van bezoldigingsgegevens wordt aan instellingen gevraagd om overschrijdingen te motiveren. 48 procent van de instellingen verwijst naar overgangsrecht, individuele- of collectieve afspraken. 6 procent geeft een andere, inhoudelijke motivering. Bijvoorbeeld een overschrijding door een eenmalige uitkering van vakantiegeld, verrekening van vakantiedagen of uitkeringen in verband met een sociaal plan. Bij enkele topbestuurders is aangegeven dat de bezoldiging past bij de zwaarte van de functie. Bij 46 procent ontbreekt de motivering of is deze onduidelijk. Bij de overschrijding van ontslagvergoedingen ligt het percentage nog hoger. 73 procent motiveert niet waarom de vergoeding boven de norm komt. 13 procent

0
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.