Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgcombinatie Nieuwe Maas schrapt functies

Zorgcombinatie Nieuwe Maas is volgens de nieuwe directeur Mark Janssen genoodzaakt dit jaar 35 functies uit de formatie te schrappen. Hij gaat ervan uit dat dit zonder gedwongen ontslagen mogelijk is en dat de zorg voor de bewoners niet achteruit gaat.

De Vlaardingse organisatie heeft volgens directeur Janssen geen andere keuze dan bezuinigen. De stellige verwachting is dat er dit jaar minder geld binnenkomt, omdat er met het aanbreken van het jaar 2009 een nieuw financieringssysteem voor verzorgingshuizen en thuiszorg van kracht is. “Vorig jaar kregen verzorgings- en verpleegtehuizen geld voor het aantal bedden dat de instelling telt. Nu is het geld gekoppeld aan de cliënt. Het punt is dat er hierdoor minder geld binnenkomt. Ik ben hier gisteren begonnen, maar dit speelde ook bij mijn vorige zorginstelling in Noord-Holland. Daar is vorig jaar al ingegrepen.” Dat zegt Janssen in de Rotterdamse katern van het Algemeen Dagblad. Nieuwe Maas was er in 2008 ook met reorganiseren bezig. De instelling kondigde een vacaturestop af. Dat bleek onvoldoende. Ondertussen is de reorganisatie besproken met vakbonden, die akkoord zijn gegaan. “Als er niet wordt ingegrepen wordt ons tekort een miljoen euro,” vertelt Janssen in het AD. “Een fors bedrag. Onze begroting is 30 tot 32 miljoen euro.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Verzet tegen nieuwe regels voor lege kamers V&V

Grote ‘zzp-verliezer’ krijgt regeling op maat

Zzp herverdeling in het kort: winnaars en verliezers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.