‘Zorgeloos’ nieuwe verzekeraar van De Blok, Rotmans en Weggeman

De nieuwe zorgverzekeraar ‘Zorgeloos’ start in 2017 in Nederland. Dat zeggen de initiatiefnemers Jan Rotmans (Nederland Kantelt), Jos de Blok (Buurtzorg Nederland) en Mathieu Weggeman (Hoogleraar Innovatie Management) vandaag tijdens een presentatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Zorgeloos’ nieuwe verzekeraar van De Blok

In 2016 wil Zorgeloos 10.000 mensen aan zich binden, die actief meedoen aan de beweging en straks willen overstappen naar de nieuwe zorgverzekeraar. De zorgverzekering zelf zal per 2017 beschikbaar zijn. Verzekerden moeten vanaf het begin veel te zeggen hebben. De Blok: ‘Het zou mooi zijn als er straks nog maar één polis is. Mensen betalen hetzelfde, maar ze kunnen kiezen voor de best passende oplossing. Zo hebben verzekerden echt een stem.’

Ideeën

Zorgeloos moet de zorg menselijker, eenvoudiger en goedkoper maken. Die nieuwe zorgverzekering is nog in de maak. Iedereen die betere ideeën heeft voor het huidige commerciële systeem

6
387

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

 1. Dit concept kan alleen werken als ook de zorgverlener zich aansluit bij deze verzekeraar! Stand bij Zorgeloos Care per heden, 5 december 2015, 16.47 uur, is 1758.
  Zeer teleurstellend.
  Merkwaardige gang van zaken of de zorgverleners snappen het niet en of denken dat, zolang zij verzekerd zijn bij Achmea, Menzis, VGZ, CZ of ONVZ/PNO, meer kans hebben op succes voor de eigen onderneming.
  Gaan we het spelletje uit het verleden herhalen?
  Dan mag Zorgeloos Care zich grote zorgen gaan maken en is het logisch dat ZN en ZN-leden zich stil houden.
  Kom op! Alle zorgverleners naar Zorgeloos Care (en DSW)! (of is dat het probleem?)

 2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.