Inkoop ziekenhuiszorg is ridicuul niet-transparant circus’

De zorginkoop ziekenhuiszorg is een ridicuul niet-transparant circus, omdat er geen transparantie is over prijzen en kwaliteit. ‘Beverwijk betaalt mee aan Zuyderland ziekenhuis’, vindt Jaap van den Heuvel, bestuursvoorzitter van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jaap van den Heuvel
Jaap van den Heuvel: ‘Beverwijk betaalt mee aan Zuyderland’

De zorginkoop ziekenhuiszorg loopt ver achter. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen hadden op 12 november de contracten voor 2019 al af moeten hebben, maar dat is niet gelukt, meldde Zorgvisie vorige week. De onderhandelingen verlopen dit jaar moeizaam. In de ogen van Jaap van den Heuvel, bestuursvoorzitter van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, zijn de pogingen  sinds 2006 van de overheid om een markt te maken van de zorginkoop ziekenhuiszorg faliekant mislukt. ‘De zorginkoop ziekenhuiszorg is helemaal geen markt. Er is totaal geen transparantie over tarieven noch over de kwaliteit. Ik weet wel dat er grote onverklaarbare verschillen zitten

2
2892

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. JvdH heeft helemaal gelijk. Een harde voorwaarde voor succesvolle marktwerking, naast een gelijk speelveld tussen zorginkopers en -aanbieders, is dat er inzicht is in kwaliteit en prijs. Daar hoef je geen zorgeconoom voor te zijn. Maar dat inzicht is er niet.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.