Zorginstelling hoeft niet te rekenen op financiële steun

Bij de transitie naar extramurale zorg moet vooral gekeken worden naar de totale hoeveelheid zorg die ingekocht wordt in een regio en niet naar individuele productieafspraken van zorginstellingen. Dat laat Van Rijn weten in een Kamerbrief.
Zorginstelling hoeft niet te rekenen op financiële steun

Aanleiding voor de Kamerbrief is een schrijven dat VWS ontving van zorginstelling Cavent te Oud-Beijerland over de contracteerruimte in de AWBZ. De zorginstelling geeft aan dat zij een veel hogere korting op de extramurale begeleiding in de gehandicaptenzorg verwacht in 2015, namelijk 50 procent in plaats van 25 procent. Ook ziet Cavent dat er in 2014 al forse kortingen plaatsvinden op de extramurale zorg.

Korting

Van Rijn reageert dat hij het percentage van 50 procent niet herkent. ‘Na bestudering van de brief en de e-mail van Cavent en na een telefonisch onderhoud, ben ik nog niet overtuigd van de berekeningswijze.

5
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.