Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorginstelling hoeft niet te rekenen op financiële steun

Bij de transitie naar extramurale zorg moet vooral gekeken worden naar de totale hoeveelheid zorg die ingekocht wordt in een regio en niet naar individuele productieafspraken van zorginstellingen. Dat laat Van Rijn weten in een Kamerbrief.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorginstelling hoeft niet te rekenen op financiële steun

Aanleiding voor de Kamerbrief is een schrijven dat VWS ontving van zorginstelling Cavent te Oud-Beijerland over de contracteerruimte in de AWBZ. De zorginstelling geeft aan dat zij een veel hogere korting op de extramurale begeleiding in de gehandicaptenzorg verwacht in 2015, namelijk 50 procent in plaats van 25 procent. Ook ziet Cavent dat er in 2014 al forse kortingen plaatsvinden op de extramurale zorg.

Korting

Van Rijn reageert dat hij het percentage van 50 procent niet herkent. ‘Na bestudering van de brief en de e-mail van Cavent en na een telefonisch onderhoud, ben ik nog niet overtuigd van de berekeningswijze.

5
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Het kan zo maar zijn dat gemeentes het heel goed gaan doen. De boventallige ambtenaar kan met zijn boerenverstand wel eens veel beter zijn dan al die hotemetoten die denken te weten wat goed is voor de zorgvrager. Er zit veel gebakken lucht in deze sector.

  2. Lees alle reacties
  3. …..en hoe wordt de grens bepaald tussen ‘erg’ en ‘heel erg’ of ‘nodig’ en ‘heel erg nodig’? Door een boventallige ambtenaar waar nog iets mee moest, door de lichte sociaal werker die ineens generalist blijkt te zijn? Vreest en hoedt u voor de Nieuwe Flinkheid en Zelftoegekende Expertise, twee opkomende fenomenen die laatste tijd…..

  4. Amerikaanse toestanden
    ”Tehuizen komen geld tekort. ‘Menzis zegt eigenlijk: voor het einde van het jaar moeten 12 mensen zijn overleden.’ Zorgkantoren draaien de geldkraan voor ouderen in verzorgingshuizen te snel dicht, klagen de verzorgings- en verpleeghuizen bij hun brancheorganisatie ActiZ.”
    http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3541587/2013/11/09/Vitale-ouderen-te-duur-voor-zorg.dhtml
    Menzis ,u weet wel ,van de nieuwe ”goedkope ” HEMA-zorgverzekering….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.