Zorgkantoren dreigen met strafkorting

Zorginstellingen moeten dit jaar met een nieuw systeem de geleverde zorg declareren. Als stok achter de deur korten sommige zorgkantoren instellingen die niet op de nieuwe manier declareren op hun voorschotten. Het zorgkantoor van De Friesland betaalt verkeerde declaraties helemaal niet uit.
Zorgkantoren dreigen met strafkorting
Foto: ANP Koen Suyk

Alle zorgkantoren werken nu met de landelijke declaratiestandaard AW319. Dit systeem is zo ingericht dat instellingen op cliëntniveau moeten declareren in plaats van op instellingsniveau. Sommige aanbieders hebben echter hun administratieprocessen hiervoor nog niet klaar. Die instellingen riskeren in Friesland verlies van budget als zij dit jaar hun systemen niet aanpassen. Jelle Boomgaardt, manager Zorgkantoor van De Friesland, schrijft in december in een brief aan de zorgaanbieders: ‘Alleen de goedgekeurde AW319-declaratieregels komen voor betaling in aanmerking. Dit geldt ook voor de intramurale zorg, al wordt die in 2013 eerst nog op voorschotbasis betaald.’

Voorschotten
De zorgkantoren van Coöperatie VGZ korten

3
52

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.