Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorgkantoren korten steeds meer op zzp-tarieven

Zorgkantoren hebben in 2013 3,4 procent lagere prijzen gehanteerd voor zorgzwaartepakketten (zzp’s) dan de tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat staat in een Kamerbrief van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
MKB-ondernemers rekenen op hele vermogen bij pensionering
Foto: Stockexchange

Zorgkantoren hebben in 2013 bij de zorginkoop gemiddeld 3,4 procent lagere prijzen gehanteerd voor zorgzwaartepakketten (zzp’s) dan de maximale tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat staat in een Kamerbrief van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS.

Zorgkantoren en zorginstellingen in de AWBZ onderhandelen jaarlijks over het volume en de prijs van de te leveren zorg. In 2011 en 2012 bedroeg de korting van de zorgkantoren op de maximale NZa-tarieven respectievelijk 1,1 procent en 1,4 procent. In 2013 was de korting een stuk hoger: 3,4 procent.

Hoogste korting

De staatssecretaris heeft op verzoek van de SP de Tweede Kamer een

1
77

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het korten op tarieven door #zorgkantoren is stelen van opbrengsten. Niet voor niets zijn er #zzp tarieven zorg gemaakt. Stop met dit ambtelijk stelen en deze dome bemoeizucht. Overheid zet liever het mes in de overhead van koepels en verzekeraars

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.