Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgmanagers verwachten meer outsourcing

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Ruim de helft van de zorgmanagers verwacht de komende jaren meer samen te werken met partijen buiten de eigen organisatie. Dat blijkt uit een indicatief onderzoek van Zorgvisie onder haar lezers. Bovenaan de lijst van te outsourcen taken staan onderdelen van de afdelingen ICT, het onderhoud van medische apparatuur, onderdelen van de afdeling P&O en delen van het facilitair bedrijf.
Zorgmanagers verwachten meer outsourcing
Foto: ANP - Roos Koole
Premium

Op dit moment maakt 54

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Besluiten ‘meer samen te werken met partijen buiten de eigen organisatie’ is nog niet hetzelfde als ‘outsourcen’. Zo kan het voor de aanpak van zorgvast een goed idee zijn om samen met een managing agent deze kapitaalgoederen opnieuw af te stemmen op de zorgdoelstellingen van de organsiatie. Zo’n eigentijdse ‘rentmeester’ werkt namens en voor rekening van het huis aan het onderscheidend vermogen van het huis – en dat is heel wat anders dan sec ‘uitbesteden’.

  2. Lees alle reacties
  3. veelzeggend is natuurlijk wel, dat kostenbeheersing niet als doel van de outsourcing genoemd wordt. vooral omdat het relatief vaak om consultants zal gaan met een inkomen dat ver boven de beruchte B-norm uitgaat. misschien is het daarom verstandig om alvast vast te leggen, dat die norm ook per gedeclareerd uur moet gelden.
   en daarnaast zal kostenbeheersing vast als argument worden gebruikt om het zogenaamd laaggekwalificeerde werk uit te besteden, aan schoonmaakbedrijven en uitzendorganisaties, bijvoorbeeld.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.