Zorgmanagers verwachten meer outsourcing

Ruim de helft van de zorgmanagers verwacht de komende jaren meer samen te werken met partijen buiten de eigen organisatie. Dat blijkt uit een indicatief onderzoek van Zorgvisie onder haar lezers. Bovenaan de lijst van te outsourcen taken staan onderdelen van de afdelingen ICT, het onderhoud van medische apparatuur, onderdelen van de afdeling P&O en delen van het facilitair bedrijf.
Zorgmanagers verwachten meer outsourcing
Foto: ANP - Roos Koole

Op dit moment maakt 54 procent van de zorginstellingen gebruik van outsourcing. Een ruime meerderheid van de respondenten (61 procent) is van mening dat andere organisaties bepaalde diensten binnen hun zorginstelling kwalitatief beter kunnen uitvoeren. De belangrijkste redenen om op zoek te gaan naar een partner buiten de organisatie zijn: het bestendig maken van de organisatie voor de toekomst (31 procent), de concentratie op kernactiviteiten, namelijk zorg verlenen (28 procent) en de creatie van een netwerk van flexibele ondersteuning voor de eigen organisatie (19 procent).

Partners

Opmerkelijk is dat slechts 8 procent van de respondenten op zoek gaat naar partners

2
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.