Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgmedewerkers bijgeschoold via computerspel

GRONINGEN - Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft donderdag samen met Thuiszorg Groningen en de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Lentis een nieuwe methode geïntroduceerd om zorgmedewerkers bij te scholen. In het Sims-achtige spel 'Gaming in de Zorg' worden zij getraind in het omgaan met dementie, agressiepreventie en wetgeving.
Zorgmedewerkers bijgeschoold via computerspel

De onlinegame is te vinden op www.edugidz.nl. Volgens een woordvoerder van het UMCG is het spel vooral bedoeld om leren leuker te maken. “Het is een nieuwe vorm voor het overbrengen van kennis, maar de oude vormen zijn nog steeds nodig. De game geeft juist een prikkel om het leerboek erbij te pakken.”

Rollenspel

In het simulatiespel kan de speler een rollenspel of quiz beginnen. In het rollenspel wordt de speler bijvoorbeeld naar een agressieve oudere dame met dementie gestuurd. Door bepaalde keuzes in het spel te maken, leert de medewerker met de situatie om te gaan. Ook is een bibliotheek in het spel aanwezig waarin informatie te vinden is over relevante wetgeving en kunnen deelnemers met elkaar chatten.

Onderwijs

Volgens de betrokken partijen zal het spel in een later stadium ook in het onderwijs worden toegepast. De ontwikkeling van de game heeft 257.000 euro gekost en is medegefinancierd met subsidies van de provincie Groningen en het Europees fonds voor regionale ontwikkeling. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.