Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgprofessionals missen waardering

Meer waardering vanuit de organisatie, een lagere werkdruk en meer nascholing zijn de grootste wensen van verpleegkundigen en verzorgenden. Dat blijkt uit De aantrekkelijkheid van het beroep 2007, een peiling door onderzoeksbureau Nivel en de beroepsorganisaties V&VN en LEVV.
Zorgprofessionals missen waardering

Meer waardering zou het beroep aantrekkelijker maken, vinden ondervraagden in alle zorgsectoren. Ruim de helft (57 procent) van de 650 geraadpleegde verpleegkundigen en verzorgenden krijgt weinig tot geen waardering vanuit de directie. Verpleegkundigen in ziekenhuizen en thuiszorg hechten extra waarde aan scholing, terwijl de werkdruk vooral speelt bij verzorgenden in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Werkdruk toegenomen

Het is sinds 2001 de vierde keer dat de peiling verschijnt. In die zes jaar is de top-drie van arbeidswensen niet veranderd, maar zijn waardering en werkdruk van plaats gewisseld met scholing. Op dat laatste punt is er goed nieuws: meer zorgverleners hebben bijscholing gevolgd en voeren geregeld functioneringsgesprekken. Daarentegen is de werkdruk de laatste jaren toegenomen. Vooral in verpleeg-en verzorgingshuizen vinden zorgverleners deze te hoog. Zij missen ook tijd voor cliënten. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Links:

Zorgen over veiligheid patiënt

NIVEL

V&VN

LEVV

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.