Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgverzekeraar ONVZ heeft meeste klanttevredenheid

Sarah Berends
ONVZ Zorgverzekeraar heeft van alle zorgverzekeraars de meest tevreden klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse Klantenmonitor Zorgverzekeringen van MarketResponse.
Zorgverzekeraar ONVZ heeft meeste klanttevredenheid

ONVZ-verzekerden beoordelen de dienstverlening van hun zorgverzekeraar het hoogst. Volgens het onderzoeksbureau waarderen de verzekerden de vrijheid om zelf hun arts en ziekenhuis te mogen kiezen.

De klanttevredenheid

Het onderzoekbureau MarketResponse onderzoekt jaarlijks de prestaties van zorgverzekeraars. Ruim 11.500 verzekerden gaven dit jaar hun mening over 26 labels van zorgverzekeraars. De klanttevredenheid wordt aangegeven in een score. De schaal voor de scores bedraagt van -100 tot +100. De gemiddelde score van zorgverzekeraars bedraagt -8. ONVZ Zorgverzekeraar gaat met een score van +37 aan kop. Kleinere verzekeraars, zoals ONVZ, scoren over het algemeen hoger dan grote verzekeraars. ‘De hoge score voor ONVZ Zorgverzekeraar komt voor een groot deel voort uit de keuzevrijheid die zij hun klanten biedt’, stelt MarketResponse. ‘Dat is volledig in lijn met de positionering van ONVZ als vrijekeuzeverzekeraar.’ Vrije keuze betekent dat verzekerden zelf kunnen kiezen naar welk ziekenhuis ze gaan en door welke dokter ze zich laten behandelen.

Typen zorgverzekeringen

Er zijn in Nederland grofweg twee typen zorgverzekeringen: naturaverzekeringen en restitutieverzekeringen. Naturaverzekeraars kopen zorg selectief in. Als gevolg van een recent politiek voornemen zouden naturaverzekeraars behandelingen alleen volledig hoeven te vergoeden als verzekerden naar een zorgverlener gaan met wie de verzekeraar een contract heeft. Restitutieverzekeraars zoals ONVZ laten verzekerden vrij om te bepalen waar en door wie ze zich laten behandelen.

ONVZ Zorgverzekeraar

ONVZ is een non-profit zorgverzekeraar met 436.000 verzekerden.

Zorgverzekeraar Rapportcijfer dienstverlening
ONZV Zorgverzekeraar 8,4
PNOzorg 8,4
OZF Achmea 8,2
VvAA 8,2
DSW Zorgverzekeraar 8,2
Pro Life 8,2
Zorg en Zekerheid 8,1
CZdirect 8,0
OHRA 8,0
Azivo 7,9
Salland Verzekeringen 7,9
IZA 7,9
De Friesland 7,9
Agis 7,9
Anderzorg 7,9
FBTO 7,9
Delta Lloyd 7,9
Interpolis 7,8
CZ 7,8
IZZ 7,8
Univé 7,8
Menzis 7,8
Zilveren Kruis Achmea 7,7
Avéro Achmea 7,6
VGZ 7,6
Take Care Now! 7,5

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.