Zorgverzekeraars verzaken regierol acute zorg

Zorgverzekeraars moeten meer de regie pakken als zorgaanbieders geen goede afspraken maken over de acute zorg aan kwetsbare ouderen. Enkele kleine verzekeraars doen dat overigens al wel goed, zegt de NZa in een Quickscan.
Ambulance-ANP-1000_17428954-MarcodeSwart-450.jpg
Foto: ANP/Marco de Swart

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de acute zorg voor kwetsbare ouderen onder de loep genomen op verzoek van minister Edith Schippers van VWS. Zij deed dat weer vanwege een motie van de Kamerleden Hanke Bruins-Slot (CDA) en Volp (PvdA). Aanleiding waren berichten in de media en aanhoudende signalen van ziekenhuizen dat de spoedeisende hulp van ziekenhuizen in het hele land dicht slibden met kwetsbare ouderen, die eigenlijk niet in het ziekenhuis thuis horen, maar bij gebrek aan andere acute noodhulp, met name buiten kantooruren, in het ziekenhuis belandden. In sommige gevallen moesten seh’s de deuren tijdelijk sluiten.

0
54

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.