Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, december 2014

Mark van Dorresteijn
In het decembernummer een overzicht van de zis/epd-markt in de ggz. Een interview met René Penning de Vries van EZ over e-health. Verder artikelen over de maximale gebruiksduur van hardware, het landelijk epd, HIMMS Stage 6 en informatiestrategie.
Zorgvisie ict magazine

UITGELICHT – De zis/epd-markt in de ggz

De grote, geïntegreerde ggz-instellingen zijn ontevreden over hun zis/epd. Overstappen naar een andere leverancier blijkt echter vrijwel onmogelijk.

INTERVIEW – ‘Acceptatie is waar het om gaat’

Dat e-health niet big time wordt uitgerold, heeft niks met technologie te maken, aldus René Penning de Vries die door het ministerie van Economische Zaken is aangesteld als Boegbeeld ICT.

ARTIKELEN

Ziekenhuisgroep Twente op de goede weg Het ziekenhuis kreeg de prestigieuze ‘Stage 6’ van de Amerikaanse HIMSS toegekend.

Maximale gebruiksduur van hardware

Er is niks op tegen om zo nu en dan tweedehandse hardware aan te schaffen, aldus Mike Sheldon van Curvatore.

Landelijk EPD

De parlementaire onderzoekscommissie ICT was zeer kritisch over de invoering van het Landelijk EPD. Drie betrokkenen blikken terug. In hoeverre is de kritiek terecht?

De implementatiekosten van cliëntenrechten

Wie draait op voor de implementatiekosten van het wetsvoorstel Cliëntenrechten bij elektronische gegevensverwerking, vraagt Johan Vos van OIZ zich af.

Informatiestrategie

Bijna tweederde van de zorginstellingen heeft geen informatiestrategie. Dat blijkt uit de jaarlijkse Zorgbarometer van Quint Wellington Redwood.

E-health in de ggz

Huisartsen en zorgverzekeraars tonen veel interesse in de e-health behandelmodules van Mentalshare Direct. Patiënten moeten echter nog wennen aan online hulpverlening.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.