Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, december 2016

In het decembernummer van Zorgvisie ict magazine een interview met Nico Klay, over de keuze voor een best-of-breed-oplossing voor Het Oogziekenhuis. Verder een artikel over het mobile working initiative dat VUmc in samenwerking met IBM en Apple is gestart. En een verhaal over de slimme uitvinding van de Radboud Universiteit voor de behandeling van multimorbiditeit.
Cover-ICT006-450.jpg

INTERVIEW
‘Wij doen het anders’ Het Oogziekenhuis Rotterdam stapt over op een best-of-breedoplossing, met als basis het zis/epd van CSC Care Solutions. Een verrassende keuze. Bestuursvoorzitter Nico Klay: ‘Het is gebruikersvriendelijker en goedkoper.’

UITGELICHT
‘Dit is de toekomst’ VUmc werkt met IBM en Apple aan een nieuw ecosysteem, bestaande uit apparaten die draaien op ARM-chips. Het zogeheten mobile working faciliteert medewerkers met slimme en snelle applicaties.

Zorgvisie ict magazine lezen? Neem een digitaal of professional abonnement.

ARTIKELEN
Digitale dienstverlening De GGD Amsterdam gebruikt voor zijn preventieve diensten diverse hulpmiddelen: van websites en apps tot chats.

Informatiestandaard Medicatieproces De slechte overdracht van medicatiegegevens is al jaren een hot topic. Een nieuwe informatiestandaard moet hierin verbetering brengen.

Niemand ontsnapt aan ransomware Bewustwording van medewerkers is cruciaal om de gevolgen van een aanval binnen de perken te houden.

Virtual reality In een virtuele wereld binnen de behandelkamer leren cliënten met pleinvrees geleidelijk om te gaan met de bedreigende buitenwereld.

Alternatief voor klinische richtlijnen De Nijmeegse Radboud Universiteit heeft een probabilistisch computermodel ontwikkeld voor de behandeling van het toenemende aantal patiënten met multimorbiditeit.

Frustratie bij presentatie eHealth-monitor Uitwisseling van informatie wordt als beperkt ervaren en toepassingen sluiten niet aan bij de werkwijzen in de gezondheidszorg. Hoe komt het en wat doen we eraan?

Al geabonneerd op Zorgvisie ict magazine? Lees het nummer hier online.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.