Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, juni 2016

In het juninummer van Zorgvisie ict magazine het jaarlijkse epd-overzicht. Na inventarisatie blijken de ziekenhuizen alleen nog maar voor Chipsoft of Epic te kiezen. De vier ziekenhuizen in de regio Rijnmond kozen ervoor op één gezamenlijke epd over te stappen. Onder andere bestuurder Anton Westerlaken van het Maasstad Ziekenhuis vertelt over dit opmerkelijke initiatief.
Cover-ICT003.jpg

Geen koploper
De langdurige zorg maakt nog onvoldoende gebruik van digitale middelen. Het management heeft daarin een taak. Het moet tijd en geld vrijmaken voor ict.

Kennis en kunde delen
In het Innovation Center van het Meander Medisch Centrum gaan IT-leveranciers, zorgprofessionals, patiënten en studenten digitale innovaties ontwikkelen en implementeren.

‘Onveilige’ data-opslag
De Nederlander heeft weinig vertrouwen in de zorgvuldigheid waarmee zorginstellingen zijn persoonlijke gegevens beheren.

Simpel idee
In Twente is OZOverbindzorg een succes. Op het digitale platform delen cliënten, mantelzorgers, apotheker en zorgprofessionals alle informatie.

Spin-app
Met een zelfscore-app geven cliënten van forensische kliniek De Woenselse Poort zichzelf een score voor bijvoorbeeld verslaving, impulsiviteit en sociaal gedrag. Dit kan hun behandeling en herstel beïnvloeden.

Mensvriendelijke zorg
Casa Klinieken heeft software laten ontwikkelen waarin niet de administratie maar het zorgproces leidend is.

UITGELICHT
Epd-keuzes zijn gemaakt
Uit alle epd-leveranciers kiezen de ziekenhuizen alleen nog maar voor Chipsoft en Epic. Dat concluderen M&I Partners na inventarisatie van de gesloten contracten in de afgelopen anderhalf jaar.

INTERVIEW
‘De eerste stappen zijn gezet’
Het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum gaan over op één gezamenlijk epd. ChipSoft mag het bouwen. Maar de ziekenhuizen zijn nog vooral bezig met de medewerkers te informeren en consulteren.

Niks missen op het gebied van zorg-ict?
Neem een abonnement>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.