Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, december 2013

Mark van Dorresteijn
In het decembernummer een interview met Kees Vendrik van de Rekenkamer over de kosten in de zorg. Daarnaast een voorpublicatie van het boek Zorg op zijn best over de standaardisering van zorg. In de focus bouw gaat het over mock-ups, lean en beleggers.
Zorgvisie magazine

Coverartikel – Bewaker overheidsbudget

De Rekenkamer volgt de zorguitgaven met argusogen. Kees Vendrik: ‘Het is niet duidelijk of het geld rechtmatig en efficiënt wordt besteed.’

Zorg op zijn best

Een voorpublicatie uit het boek over de lange ontstaansgeschiedenis van de kwaliteitsbeweging in de gezondheidszorg. ‘Standaardisering werd spottend kookboekgeneeskunde genoemd.’

Terug in bedrijf

Het Spijkenisse Medisch Centrum werkt met een vernieuwd facilitair bedrijf aan zijn reputatie. ‘Na het bankroet van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis moesten we snel schakelen.’

Houdbare ggz

Ook in de ggz moeten de kwaliteit en doelmatigheid omhoog. Concentratie is een voorwaarde voor innovatie, tegelijkertijd is lokale inbedding belangrijk. Het is dus zoeken naar de balans.

Artsen ‘in the lead’

In zeven Engelse zorginstellingen bewerkstelligen de medisch specialisten een cultuuromslag die werken volgens de leanmethode van Virginia Mason Medical Center mogelijk maakt.

Negatieve marktwaarde

Ziekenhuizen hebben – net als het failliete Vestia – derivatenportefeuilles. Die hoeven geen probleem te vormen, mits…

FOCUS BOUW

Helemaal lean

Voor de indeling van het nieuwe Zaans Medisch Centrum testen medewerkers in een enorme mock-up het zorgproces.

OK draait door

Met twee OK’s minder voert het UMCU tijdens de ver- en nieuwbouw toch evenveel operaties uit. Dat vraagt veel; ook humor.

Lonkend perspectief

Zorgvastgoed heeft de belangstelling van institutionele beleggers. Mits een ‘scherpe business case’ voorhanden is.

Digitaal magazine

Abonnees, die zich hebben geregistreerd met hun abonneenummer, kunnen het magazine direct bekijken in het Digitaal Magazine.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.