Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, januari 2014

Mark van Dorresteijn
In het eerste nummer van 2014 een interview met Martin van Rijn. Hij vertelt over de hervormingen in de langdurige zorg. Verder verhalen over MES-contracten, goed bestuur en de nieuwe wind die door het Erasmus MC waait. De focus zoomt in op manieren om de zorg dichtbij de mensen te organiseren.
Zorgvisie magazine

Een goed verhaal

Alle onrust over zijn hervorming van de langdurige zorg ten spijt, heeft staatssecretaris Martin van Rijn er vertrouwen in. ‘Ik heb van niemand gehoord dat het een fout verhaal is’.

MES-contracten

Steeds meer ziekenhuizen sluiten partnerships om medische apparatuur en de service daarvoor te leasen. Wat leveren die MES-contracten op, en onder welke voorwaarden zijn ze gunstig?

Beter bestuur

Na tal van incidenten in het semipublieke domein grijpt de wetgever in. Ook in de zorg, waar een nieuwe wet het bestuur en toezicht moet versterken.

Empathie in Cleveland

Ook bekwame artsen kunnen zich slecht verplaatsen in de patiënt. Het ziekenhuis Cleveland Clinic in Ohio zag in dat dit anders moet.

Nieuwe bezem

Het Erasmus MC heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Ernst Kuipers weet wat hem te doen staat: flinke ingrepen, ook op financieel vlak. Hij is vol goede moed.

FOCUS: ZORG DICHTBIJ

Vrijwillige zorg

Met de hervorming van de AWBZ krijgt informele zorg een grotere rol. Er zijn al initiatieven om dat goed te organiseren.

Thuis best

Het Amerikaanse Home Instead zag de wereldwijde trend in ouderenzorg en biedt nu in achttien landen thuishulp aan.

Zorg voor elkaar

In Groot-Brittannië helpen kwetsbare mensen elkaar in gestructureerde vorm. Pameijer doet het kunstje na.

Zorgvisie magazine

Een overzicht van de verschenen edities van Zorgvisie magazine. Bekijk de inhoudsopgave en bijlagen van het magazine.
Bekijk het dossier

Bent u nog geen abonnee? Neem een abonnement

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.