Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juni 2017

In het juni-nummer een exclusief interview met Michael Porter, de grondlegger van value based healthcare. Verder in het magazine de uitslag van de Zorgvisie-verkiezing van de topadvocaten in de gezondheidszorg, een interview met Carl Verheijen, die zich sterk maakt voor preventie, én een analyse over de zelfonderzoeken in de ggz.
Cover-ZVM006_2017_450.jpg

COVERARTIKEL
‘Begin met bundled payment-contracten’
Zorgvisie sprak met Michael Porter en Fred van Eenennaam. Beiden zien value based healthcare als de enige manier om de stijgende zorgkosten het hoofd te bieden.

Goed samenspel
Een soepele samenwerking tussen zorgmedewerker, cliënt en mantelzorger is niet vanzelfsprekend. Zorggroep Charim heeft een training ontwikkeld om het samenspel te oefenen. 

Zelfonderzoek zet verhoudingen op scherp
De ggz en de zorgverzekeraars steggelen al een paar jaar over de rechtmatigheid van geleverde zorg. Sinds 1 mei ligt er een akkoord. Brengt dat de gewenste rust en duidelijkheid?

Van essentieel belang
De nierpatiënt is de dupe als medicatiegegevens en nierfunctiewaarden niet gedeeld worden. Daarom moet goede uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners én apothekers snel geregeld worden.

Inzetten op preventie
Iedereen verdient in de zorg aan zieke mensen, vertelt Carl Verheijen, directeur van het Institute of Positive Health. Dat moet fundamenteel anders. Juist het gezond houden van mensen moet worden beloond.

Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement

FOCUS JURIDISCHE ZAKEN
Op zoek naar toppers
Zorgvisie organiseerde de verkiezing van de beste advocaten in de gezondheidszorg. Er kwamen 248 namen bovendrijven.

En de winnaar is …
De collega’s kozen een advocaat van een klein kantoor tot topadvocaat 2017. Wie is het en wie staan er in de top-5?

Vastgoedstrategie
Zelf beheren, verbouwen of afstoten? Wat het ook wordt, elke keuze heeft juridische implicaties.

Heeft u een Zorgvisie Professional abonnement?  Lees hier het digitale magazine

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.