Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, mei 2010

Mark van Dorresteijn
De coverstory van deze maand gaat over Stichting Philadelphia Zorg. Het afgelopen jaar is de gehandicaptenzorgorganisatie onder leiding van bestuursvoorzitter Greet Prins uit een diep dal geklommen. Meer winnende leiders in de reportage over de bekendmaking van Zorgmanager en Zorgtalent van het Jaar. In de Focus financiën gaat Zorgvisie in op de vraag hoe zorgorganisaties hun cliënten goed kunnen blijven helpen en tegelijk het huishoudboekje op orde houden.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Greet Prins werpt alle ballast af

Stichting Philadelphia Zorg verkeerde ruim een jaar geleden in zwaar weer. De nieuwe bestuursvoorzitter Greet Prins zette een nieuwe koers in. Ze koppelde de organisatie los van de Espria zorggroep, sneed in de overhead en wijzigde de organisatiestructuur. Een jaar later schrijft Philadelphia weer zwarte cijfers.

De carrièrestap van Frits Verschoor

Integer vastgoedbeheer

Frits Verschoor draagt per 1 mei het zorgbestuur van de Parnassia Bavo Groep over aan Stephan Valk. Vier dagen per week blijft hij bestuurder bij de vastgoedholding van de organisatie. Een lastige portefeuille? “Je moet weten wat je wilt en daar heel transparant in zijn.”

Zorgmanager van het Jaar

De winnaar is bekend

Marjanne Sint mag zich Zorgmanager van het Jaar 2010 noemen. Op donderdag 8 april werd in het ING House in Amsterdam voor de veertiende keer de Zorgvisie Excellence Trofee uitgereikt. Behalve de prijs voor de zorgmanager was er dit jaar voor het eerst ook een prijs voor het meest talentvolle jonge manager. Die Zorgvisie Grow/work Award ging naar Esther Talboom-Kamp.

Klik hier voor foto’s van de verkiezing, filmpjes van de genomineerden, de juryrapporten of bekijk het complete dossier

In de Focus financiën

De financiële middelen in de gezondheidszorg zijn altijd schaars en zullen dat de komende jaren zeker blijven. De bezuiniging op de begeleiding komt nu al hard aan in de dagbesteding. In de ziekenhuizen hangt het nieuwe declaratiesysteem DOT boven de markt, met nog onvoorspelbare gevolgen. En de zorgzwaartebekostiging in de langdurige zorg is eindelijk een feit. Maar dat geeft nog de nodige hoofdbrekens. Herman Hellemans van Advisaris heeft tips: De steunkaart Zzp’s, aan welke knoppen kun je draaien (PDF).

In de Best Practice

De poliklinieken van ggz-instelling Altrecht plannen handiger en organiseren slimmer. Daardoor kunnen ze meer tijd maken voor de patiënt. Lees hier hoe zij dit hebben aangepakt.

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.