Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, september 2013

Mark van Dorresteijn
In het septembernummer van Zorgvisie magazine wordt de top-100 grootste zorginstellingen van PwC van alle kanten belicht. Ook in dit nummer: een interview met Anton Westerlaken, Rob Kievit en Koos Moerland over de voortzetting van het failliete Ruwaard van Putten. Verder de focus toezicht met verhalen over onder andere een accreditatiesysteem voor zorgbestuurders en meer vrouwelijke toezichthouders.
Zorgvisie magazine

Coverartikel – van redding naar doorstart

Bestuurders van drie naburige ziekenhuizen zetten het failliete Ruwaard van Putten voort. ‘We willen laten zien dat samenwerking de doelmatigheid vergroot.’

Jaarlijkse top-100

Het rendement van de grootste zorgorganisaties is in 2012 licht verbeterd. Maar de invloed van schattingen is groot, waarschuwt PwC.

Transmurale diagnostiek

In Utrecht werkt diagnostisch centrum Saltro, met 700 aangesloten huisartsen, samen met ziekenhuizen. Dat betekent voor hen wel inkomstenverlies.

Eigen baas

De Zorgcoöperatie van inwoners van het Brabantse Hoogeloon koopt thuiszorg in via een onderaannemer ‘precies zoals onze mensen het willen’

FOCUS TOEZICHT

Toezicht verbetert

Het vak wordt serieuzer genomen, ziet hoogleraar governance Rienk Goodijk. Nu het gedrag van de toezichthouders nog.

Wel/niet geschikt
Binnenkort worden de eerste managers ‘getoetst’ conform het accreditatiesysteem voor zorgbestuurders.

Het roer moet om
Een raad van toezicht moet niet zoals vroeger de bestuurder volgen, maar zich richten op de besturing van de organisatie.

Feminiene inbreng
Meer vrouwen in de raad van toezicht betekent meer diversiteit en beperkt het risico op tunnelvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.