Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zvw-pgb in wet geregeld

Mark van Dorresteijn
De ministerraad heeft ingestemd met een nieuw wetsvoorstel waarin het Zvw-pgb (persoonsgebonden budget via de Zorgverzekeringswet) wordt geregeld. Het voorstel komt van minister Schippers.
Zvw-pgb in wet geregeld
Foto: ANP - Bart Maat

Het wetsvoorstel bepaalt dat zorgverzekeraars ook na dit jaar de opdracht krijgen om het pgb in hun polissen aan te bieden. Verder biedt het wetsvoorstel de mogelijkheid om bij algemene maatregel van bestuur regels te stellen over de hoogte van de vergoeding en over de voorwaarden waaronder de verzekerde in aanmerking komt voor een Zvw-pgb.

Overheveling

Onderdeel van de hervorming van de langdurige zorg is de overheveling van de wijkverpleging van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (die per 1 januari is opgehouden te bestaan) naar de Zorgverzekeringswet (Zvw). In dat licht heeft de Tweede Kamer de regering verzocht het persoonsgebonden budget (pgb) voor wijkverpleging onder te brengen in de Zvw. In de praktijk is het op dit moment al zo geregeld, alleen de wettelijke verankering ontbreekt nog.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.