MSB’s gaan uit elkaar spatten’

Medisch specialisten en adviseurs twijfelen over de levensvatbaarheid van het medisch-specialistisch bedrijf (MSB). De uitdaging is om de dokters onderling op één lijn te krijgen, blijkt uit een achtergrondartikel in Zorgvisie Magazine.
‘MSB’s gaan uit elkaar spatten’

In veel ziekenhuizen hebben medisch specialisten het afgelopen najaar onder grote tijdsdruk MSB’s uit de grond gestampt. Het belangrijkste motief was behoud van hun zelfstandig ondernemerschap. Nu komt het aan op het optuigen van de MSB’s tot echte bedrijven. Dat gaat niet overal even soepel.

BV Heelkunde niet in MSB

Pieter Klinkert, vaatchirurg in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, heeft er een hard hoofd in. Van echte ondernemingen die flexibel op marktkansen inspelen, is nog helemaal geen sprake. ‘Er moet nog zo veel worden georganiseerd. Waarop leg je als ziekenhuis de focus? Bij welke visie hebben patiënten echt voordeel? Hoe verdeel

6
146

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.