‘MSB’s gaan uit elkaar spatten’

Medisch specialisten en adviseurs twijfelen over de levensvatbaarheid van het medisch-specialistisch bedrijf (MSB). De uitdaging is om de dokters onderling op één lijn te krijgen, blijkt uit een achtergrondartikel in Zorgvisie Magazine.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘MSB’s gaan uit elkaar spatten’

In veel ziekenhuizen hebben medisch specialisten het afgelopen najaar onder grote tijdsdruk MSB’s uit de grond gestampt. Het belangrijkste motief was behoud van hun zelfstandig ondernemerschap. Nu komt het aan op het optuigen van de MSB’s tot echte bedrijven. Dat gaat niet overal even soepel.

BV Heelkunde niet in MSB

Pieter Klinkert, vaatchirurg in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, heeft er een hard hoofd in. Van echte ondernemingen die flexibel op marktkansen inspelen, is nog helemaal geen sprake. ‘Er moet nog zo veel worden georganiseerd. Waarop leg je als ziekenhuis de focus? Bij welke visie hebben patiënten echt voordeel? Hoe verdeel

6
154

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

  1. Het beeld van verdeeldheid binnen het MSB is herkenbaar. Veel hangt af van de kwaliteit van onderinge samenwerking en draagvlak. Voor een overzicht van enkele ‘uitdagingen’ binnen het MSB en tips voor de interne structurering, zie onze nieuwsbrief (http://tinyurl.com/pb8e94f) of:
    http://www.hekkelman.nl/userfiles/File/nieuwsbrief_zorg_msb_bestuurder_hoe_houd_je_kikkers_in_de_kruiwagen_enkele_tips_judith_schroder_eefke_mulder.pdf

  2. Lees alle reacties
  3. De specialisten moeten gewoon in loondienst bij de ziekenhuizen. Als je om je heen kijkt in europa is dit voor zowel de patient als de smaneleveing de meest efficiente en ‘client virendelijkste’ oplossing. ook veel overbodige burocratie is dan verdwenen.

  4. ik zie grote kansen, voor participatiemaatschappijen en juristen. voor de van zorg afhankelijke patiënt wordt het er beslist niet transparanter op, en vast ook niet betaalbaarder. maar wellicht levert het de belastingbetaler die (nog) geen zorg nodig heeft wel een belastingverlaging op. en daar gaat het tenslotte om..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.