Accreditatie bestuurders duurt jaren’

Het gaat nog jaren duren voordat alle zorgbestuurders zijn geaccrediteerd. Dat zegt voorzitter Paul van der Heijden van de NVZD Vereniging van bestuurders in de zorg in een reactie op de plannen van minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn om verplichte accreditatie voor zorgbestuurders in te stellen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Accreditatie bestuurders duurt jaren’

‘Accrediteren is een tijdrovende aangelegenheid. We kunnen niet volgende maand 800 bestuurders accrediteren. Je hebt een paar jaar nodig. Het tijdspad zullen we in overleg met VWS moeten vaststellen’, aldus Van der Heijden. Ook de financiering van de accreditatie moet volgens hem nog aan de orde komen. Hij reageert op de aankondiging van de bewindslieden om de accreditatie van bestuurders en toezichthouders in de zorg verplicht te stellen. Momenteel zijn ongeveer 50 bestuurders op vrijwillige basis geaccrediteerd.

Private organisaties

Van der Heijden zegt ‘niet ongelukkig’ te zijn met de brief die de bewindslieden naar de Kamer hebben gestuurd. Er

2
73

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Accrediteren is slecht voorstel als dat tot een mirakel wordt verheven. Allerlei zogenaamde onafhankelijken moeten dan goedkeuring geven. Niemand is onafhankelijk! Niet één bureau ver weg. Niet de cliëntenraad. Niet de ondernemingsraad. Overal zijn linking ping constructies. Beter is – als een bestuurder of lid van de RvT verzaakt dat dan gevangenisstraf erop volgt. Geen boetes, dit werkt niet.Moraal & Fatsoen moet je afdwingen bij bestuurders!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.