Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Al 170.000 bezwaren tegen epd

Ruim 170.000 mensen hebben bezwaar aangetekend tegen het elektronisch patiëntendossier (epd), dat meldde het ministerie van VWS vorige week vrijdag op BNR nieuwsradio.

Begin november ontvingen zeven miljoen huishoudens een brief van Minister Klink over het epd. In de brief staat dat medische gegevens volgend jaar uitgewisseld kunnen worden tussen de huisarts, apotheek en specialist. Wie dit niet wil kan tot 15 december bezwaar aantekenen.

Niet verrassend

Volgens het ministerie ligt het aantal bezwaren dat tot nu toe binnen is gekomen in de lijn der verwachtingen. Minister Klink verwacht dat uiteindelijk 1 á 2 procent van de bevolking bezwaar zal maken. Kamerlid Arda Gerkens, SP-woordvoerder gezondheidszorg, zei niet verrast te zijn door het aantal. De SP heeft nog steeds bezwaren tegen de invoering. Gerkens ziet wel voordelen aan het uitwisselen van elektronische gegevens, maar pleit in een interview met BNR voor regionale oplossingen. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Duizenden tekenen bezwaar aan tegen epd

Klink wil nalatigheid in epd-brief rechtzetten

Subsidieregeling moet invoering epd bevorderen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.