Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Alert claimt 70 miljoen van Nederlandse ziekenhuizen

De Portugese epd-leverancier Alert claimt 70 miljoen euro van vier Nederlandse ziekenhuizen en een apotheek. De claim is gebaseerd op de schade door contractbreuk en nalaten van betalingsverplichtingen. Bovendien kon Alert in de tussentijd geen samenwerkingen aangaan met andere ziekenhuizen.
Alert claimt 70 miljoen van Nederlandse ziekenhuizen

De claim richt zich tegen Atrium MC uit Heerlen, Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch (JBZ), TweeSteden Ziekenhuis uit Tilburg, Bernhoven Ziekenhuis uit Uden en de ZANOB apotheek. De samenwerkingen tussen de organisaties en Alert liep al eerder spaak. De ziekenhuizen vroegen miljoenen euro’s schadevergoeding voor niet-nagekomen afspraken.

Contractbreuk

Alert wil met deze tegenclaim de reputatie beschermen en een vergoeding voor de schade door ongerechtvaardigde contractbeëindigingen door de zorginstellingen tijdens de invoering van epd. Daarbij zegt de Portugese leverancier opnieuw het gesprek aan te willen gaan met Nederlandse ziekenhuizen om de IT-programma’s te hervatten die medische fouten helpen voorkomen en ziekenhuizen

2
21

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.