Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Alert claimt 70 miljoen van Nederlandse ziekenhuizen

De Portugese epd-leverancier Alert claimt 70 miljoen euro van vier Nederlandse ziekenhuizen en een apotheek. De claim is gebaseerd op de schade door contractbreuk en nalaten van betalingsverplichtingen. Bovendien kon Alert in de tussentijd geen samenwerkingen aangaan met andere ziekenhuizen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Alert claimt 70 miljoen van Nederlandse ziekenhuizen

De claim richt zich tegen Atrium MC uit Heerlen, Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch (JBZ), TweeSteden Ziekenhuis uit Tilburg, Bernhoven Ziekenhuis uit Uden en de ZANOB apotheek. De samenwerkingen tussen de organisaties en Alert liep al eerder spaak. De ziekenhuizen vroegen miljoenen euro’s schadevergoeding voor niet-nagekomen afspraken.

Contractbreuk

Alert wil met deze tegenclaim de reputatie beschermen en een vergoeding voor de schade door ongerechtvaardigde contractbeëindigingen door de zorginstellingen tijdens de invoering van epd. Daarbij zegt de Portugese leverancier opnieuw het gesprek aan te willen gaan met Nederlandse ziekenhuizen om de IT-programma’s te hervatten die medische fouten helpen voorkomen en ziekenhuizen

2
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Het zou goed zijn eens naar de prijzen te kijken van zieken huizen.
    En zeker naar de winst van zorg verzekeraars.
    We betalen ons suf aan medicatie,
    En de was lijst van de belasting wat je allemaal vergoed kan krijgen is een wasse neus 1800 euro medicijnen enz en dan krijg je 550 euro terug.Zieken worden zo,n beetje gesepereerd.Zelf de brood nodige hulp moet zo nodig onderuit

  2. Lees alle reacties
  3. Nog even en de rekenkamer kan en zal vaststellen dat het geld voor de ECHTE ZORG in regeltjesland wegstroomt in de rioolputjes van jurisdictie en overschatte en overbetaalde digitalisering van en in de Zorgmarkt , zodat gebruik van digitale durexcondooms niet alleen wenselijk , maar zelfs NOODZAKELIJK lijkt te zijn . Maar ja , investeren in gezond verstand is niet sexy en te goedkoop, ondanks de schaarste daaraan in de Zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.