Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC en VUmc kiezen voor beeldsysteem van Agfa

Mark van Dorresteijn
De universitaire ziekenhuizen AMC en VUmc hebben gekozen voor Agfa als leverancier van het beeldbeheersysteem PACS2 en een VNA (Vendor Neutral Archive).
AMC en VUmc kiezen voor beeldsysteem van Agfa
Foto: Agfa

Deze overeenkomst is het resultaat van de gunning van een aanbesteding binnen het EVA-project, een samenwerkingsverband tussen de twee ziekenhuizen voor de realisatie van het nieuwe epd inclusief beeldmanagement. In een eerste fase implementeert het VUmc het VNA en de PACS2 infrastructuur (ICIS) en koppelt het 32 beeld genererende afdelingen.

Aanbesteding

Binnen het EVA-programma hebben de ziekenhuizen twee aanbestedingen uitgeschreven: een eerste voor een VNA en een tweede voor PACS2. Agfa HealthCare is erin geslaagd om beide aanbestedingen te winnen met ICIS. De ICIS-oplossing die uitgerold zal worden omvat de volgende componenten: ICIS Connect, ICIS Workflow, ICIS Verify, ICIS VNA en ICIS View. ICIS zal de verschillende afdelingen die beelden genereren onderling verbinden. Daarnaast zullen ook de werkprocessen geanalyseerd en geoptimaliseerd worden.

ICIS voorziet epd van beelden

ICIS is de gouden standaard om het epd te voeden met beelden. Het verbindt patiëntendossiers door er beelddata, afkomstig van verschillende sites, afdelingen en specialismen in te integreren. Zo is het mogelijk om medische beelden samen te brengen, te beheren en uit te wisselen, rechtstreeks via het epd.

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.