Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amerpoort en Christophorus willen fuseren

Zorginstellingen Amerpoort en Christophorus willen fuseren. De bestuurders van de twee organisaties tekenden daarom afgelopen maandag een intentieverklaring. Uiterlijk 2011 moet de fusie rond zijn.

Eind 2007 benaderde Christophorus Amerpoort voor een eventuele samenwerking. De ondersteunende diensten zoals P&O, communicatie en de financiële afdelingen gaan in 2009 al samenwerken. Met de fusie willen beide organisaties optimaal gebruik gaan maken van elkaars kennis en faciliteiten.

Eigen identiteit

Christophorus biedt begeleiding en zorg aan kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, Amerpoort ondersteunt voornamelijk volwassenen. “De samenwerking met Christophorus is dus een mooie uitbreiding in ons zorgaanbod”, aldus Maaike Snijders woordvoerster van Amerpoort. Het is een van de eerste fusies in Nederland tussen een antroposofische Camphill organisatie en een ‘reguliere’ organisatie. Christophorus zal haar eigen identiteit als antroposofische instelling blijven behouden. Over eventuele bestuurlijke veranderingen is op dit moment nog niets bekend. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Amerpoort en Reinaerde tekenen intentieverklaring

Baas boven baas

Eigen vermogen gehandicaptenzorg goed voor cliënten?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.