Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apple werkt aan zorgplan Nederland

Mark van Dorresteijn
Apple is op zoek naar een manager die een businessplan voor de Nederlandse zorgmarkt moet opstellen, met name op het gebied van ‘Cure & Care’. Zo ontdekte Emerce.
Apple opent gezondheidscentra voor werknemers.
Foto: ANP - Bas Czerwinski

De zoektocht gaat uit naar partners als academische medische instituten. Mogelijk wordt er ook samengewerkt met verpleeghuizen of de thuiszorg. Het doel is om nieuwe tools, technologie en apps beschikbaar te stellen waardoor zorgprofessionals hun werk beter kunnen uitvoeren, zo staat in de advertentie.

Plannen van Apple

Het klinkt in de advertentie alsof Apple plannen heeft die verder gaan dan het recent aangekondigde zorgplatform HealthKit. Via het platform kunnen patiënten zelf verzamelde gegevens uitwisselen met zorginstellingen. Tijdens de presentatie van HealthKit gaf Apple aan dat zij samenwerken met epd-leverancier Epic en het Nederlandse ziekenhuis Radboudumc. Concrete informatie over deze plannen ontbreekt vooralsnog.

Google Fit

Ook voor Android wordt een zorgplatform ontwikkeld, onder de naam Google Fit. Ook dit platform verzamelt gegevens over fitness en gezondheid.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.