Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Behandelpad wint Dutch Interactive Award

Mark van Dorresteijn
De app Behandelpad heeft de Dutch Interactive Award gewonnen. In de finale won de zorgapp in de categorie 'service' van Shell, Eneco, GGD Amsterdam en de Nederlandse Politie. Voor de awards waren 247 zeer gevarieerde en inspirerende cases aangemeld.
Behandelpad wint Dutch Interactive Award

Behandelpad heeft informatie uit patiëntenfolders opgedeeld in een tijdlijn met korte berichten, de berichten worden naar de patiënten gestuurd op het moment dat dit voor hen van belang is. Denk op de dag voor een operatie aan informatie over wat de patiënt niet mag eten en drinken. Een bericht op de dag na de operatie met een instructie over het verwijderen van het verband. In de weken na de operatie krijgt de patiënt bewegingsadviezen toegestuurd die het herstel bevorderen.

Juryoordeel

‘Gebruikers worden veel beter en interactiever geïnformeerd met als gevolg dat een pijnpunt kan worden verholpen’, aldus het oordeel van de jury. ‘Een vernieuwende case in een traditionele sector. Complimenten van de jury voor de keuze om een specifiek deelproces te optimaliseren. Dit is nog eens service verhoging.’

Ontwikkeling app

Voor de initiële ontwikkeling van de app heeft ViaSana uit Mill een samenwerking gezocht met Interactive Studios uit Rosmalen. Inmiddels is de behandelpad-app verder ontwikkeld waardoor ook andere ziekenhuizen de app kunnen gebruiken om hun patiënten beter voor te lichten. Zo is de app nu ook live bij UMC Utrecht, HagaZiekenhuis, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Orthopedium, Bergman Clinics en Medinova.

De app is tevens genomineerd voor de Health app award 2015.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.