Bezuiniging op wijkverpleging is onhaalbaar’

Zorgverzekeraars hebben onvoldoende mogelijkheden om de afgesproken bezuiniging op de wijkverpleging te realiseren. De door de Tweede Kamer bedongen uitzondering voor de wijziging van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet gooit roet in het eten, stelt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Bezuiniging op wijkverpleging is onhaalbaar’
Foto: ANP Koen Suyk

De wijkverpleging wordt per 1 januari 2015 overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (ZVW). ZN heeft met de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN, de patiëntenorganisatie NPCF en het ministerie van VWS afgesproken dat die overheveling gepaard gaat met een forse taakstelling. In het overgangsjaar 2015 400 miljoen euro en daarna structureel 600 miljoen euro. ZN stelde daarbij als voorwaarde dat zorgverzekeraars de vrije hand zouden krijgen bij de selectieve inkoop.

Uitzondering wijkverpleging voor artikel 13

Maar bij de aanpassing van artikel 13 van de ZVW heeft de Tweede Kamer onlangs een uitzondering bedongen voor wijkverpleging. Dat betekent dat zorgverzekeraars verzekerden

2
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.