Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Bianca Buurman zet vraagtekens bij sollicitatiebeleid ’s Heeren Loo

V&VN zet vraagtekens bij de nieuwe sollicitatieaanpak van gehandicapteninstelling ’s Heeren Loo. “Zij-instroom kan goed werken als nieuwe zorgmedewerkers worden opgeleid tot ze een diploma hebben”, zegt voorzitter Bianca Buurman. “Maar het is een illusie te denken dat mensen zonder kennis en ervaring binnen een paar weken kunnen meedraaien. Je moet dit goed monitoren: hoe pakt dit uit voor cliënten, nieuwe medewerkers en de professionals die er al werken?”
Bianca Buurman V&VN
Bianca Buurman | Fotocredit: V&VN
Premium

Ook als iemand geen zorgdiploma

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. Jammer dat eerste mijn reactie , is weggehaald.
   Ging om Nederland moet af van diploma denken , in relatie met personeels problemen bij ’s Heeren Loo.
   Als in het verlengde van deze gedachte Hugo de Jonge wordt genoemd ( ex schoolmeester ) die zonder daadwerkelijke kennis van Volksgezondheid als minister op de post VWS beland , wordt dit weggehaald. Immers volgens het artikel van directeur Ellen Boonen zou een buschauffeur , of bouwvakker na intake met een recruiter en begeleiding en opleiding van iemand met diploma om moeten kunnen gaan met cliënten.

  2. Lees alle reacties
  3. Hoe komt het toch dat ‘verzorgkunde’, zoals ik het tegenwoordig maar noem, totaal geen status heeft, tenminste als je het vergelijkt met ‘behandelkunde’? Iedereen die tijdelijk of blijvend hulp nodig heeft met de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) weet hoe belangrijk het is dat dit met kennis en aandacht gebeurt. Ik kan ook een spijker in een stuk hout krijgen. Ik weet alleen zeker dat niemand mij als timmerman zal aannemen. En dat is logisch, ik heb niet de juiste kennis en dus ‘instortgevaar’. Waarom geldt die logica niet voor verzorgkunde?

  4. Natuurlijk heeft ook Ellen Boonen recht op een eigen mening. En in deze branche is zij niet de eerste die deze mening ooit uitte. Drs Carel Müller ( leidinggevend psycholoog aan Dennendal, Den Dolder ) haalde hiermee de landelijke pers en zelfs de zoon van een staatssecretaris VWS ging daar werken. ( het liep daar allemaal niet goed af! ). Naar mijn mening is het werken met betaalde pseudo mantelzorgers niet vergelijkbaar aan de inzet van zorgprofessionals ( verpleegkundigen, verzorgenden IG, sociaal pedagogisch begeleiders, sociaal pedagogisch hulpverleners enz. ). Een stevige pré-klinische onderwijs periode voorkomt basisfouten in zorgverlening; “trial and error” als methode is ongeschikt in zorgverlening aan zeer kwetsbare mensen, zo leerde ons het verleden. Bovendien wordt “de span of control” van de aanwezige zorgprofessionals bovenmatig belast ( ook al betaal je ze daarvoor een Functiegroep hoger ).

  5. Heeren Loo .
   Lijkt er op dat Bianca Buurman ,directeur HRM Ellen Boonen nie helemaal begrepen heeft. Er is in het verhaal van Boonen ,niet zo dat elke willekeurige buschauffeur of bouwvakker voor de leeuwen wordt gegooid en zo voor ( bijv) een groep cliënten wordt gezet . Dat gaat wel degelijk met de nodige begeleiding en toetsing ,door recruiters en daarna met iemand naast zich met ervaring en een diploma . Nederland moet af van het diploma denken is een uitspraak van Boonen . Op dat punt is de politiek daar een levend voorbeeld van . Een totaal onbekwaam ( schoolmeester ) Hugo de Jonge als minister VWS , en nu met nul kennis van de bouwsector . Om nog maar even aan te sluiten op deze uitspraak van Ellen Boonen ” Nederland moet af van diploma denken ” . Of ,”Mooier kunnen we het niet maken wel makkelijker ,”. Belasting Dienst

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.