Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Britse verpleegkundigen geloven niet in EPD

Annelies Vermeulen
Minder dan de helft van de Britse verpleegkundigen gelooft dat het EPD veiliger en nauwkeuriger is dan papieren dossiers. Dat blijkt uit onderzoek van de Royal College of Nursing.
Britse verpleegkundigen geloven niet in EPD

Dat zo weinig verpleegkundigen vertrouwen hebben in het EPD toont volgens de onderzoekers aan dat zij veel behoefte hebben aan training en onderwijs voor het EPD. Meer dan de helft van de verpleegkundigen heeft nooit trainingen gehad voor het werken met ICT. 59 procent van de verpleegkundigen zegt wel behoefte te hebben aan deze trainingen. “We weten dat het ontbreken van kennis ervoor zorgt dat slecht wordt omgegaan met ICT-systemen”, schrijft de Royal College of Nursing. “Daarom gaan we een e-learningmodule opzetten om de verpleegkundigen bij te scholen.”

E-health

Toch gelooft tweederde van de verpleegkundigen dat een EPD minder tijd kost dan een papieren dossier. Ook e-health is volgens hen tijdbesparend. Bovendien beoordelen ze hun ervaring met e-health als positief. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Europese Commissie wil patiënten in 2015 toegang geven tot EPD

Invoering Brits EPD kost veel tijd

Epd stuit in Engeland op weerstand

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.