Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bronovo verruilt Siemens voor ChipSoft

Mark van Dorresteijn
Na het UMC Groningen en het Erasmus MC stopt nu ook het Bronovo ziekenhuis in Den Haag met Soarian, het epd/zis-pakket van Siemens. De raad van toezicht en de raad van bestuur van Bronovo en fusiepartner MC Haaglanden hebben vorige week een definitieve keuze voor ChipSoft (HiX) gemaakt.
Bronovo verruilt Siemens voor ChipSoft
Foto: ANP - Phil Nijhuis

Het besluit om over te stappen op het pakket van ChipSoft is overigens al eerder genomen. Een woordvoerder legt uit dat het bestuur en toezicht van Bronovo en MC Haaglanden al voor 1 februari 2015 een principebesluit hebben genomen. ‘Het besluit is tot stand gekomen in goed overleg met Siemens. De voorbereidingen voor de overgang zijn daarna in gang gezet.’

Eén systeem

Bronovo neemt afscheid van Siemens om met zelfde systeem te kunnen werken als MC Haaglanden, zij werken al het met pakket van ChipSoft (Ezis). ‘We hebben uitgebreid en zorgvuldig gekeken welke systemen voor beide ziekenhuizen het best geschikt waren. We wilde in de breedte met eenzelfde systeem werken. ChipSoft kwam uiteindelijk als beste uit de bus.’

UMCG en Erasmus MC

Naast het Bronovo, stopten ook Erasmus MC en UMC Groningen onlangs met Soarian. De universitaire ziekenhuizen waren onzeker of het Soarian epd toekomstbestendig was. Cerner heeft namelijk de epd-tak van Siemens overgenomen en werkt met het Millennium EPD. Daarnaast liep de implementatie van het systeem vertraging op. Om verkeerde investeringen te voorkomen besloten de ziekenhuizen om de implementatie vroegtijdig te beëindigen.

Markt versmalt

Aan de aanbodzijde versmalt de epd-markt zich verder richting twee leveranciers. Alle keuzes in 2014 zijn gevallen op ofwel Chipsoft ofwel Epic. In 2015 lijkt deze trend door te zetten. Bekijk een analyse van de epd-markt of het complete overzicht van epd/zis in ziekenhuizen plus interactieve kaart.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.