Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BTKzorg lanceert Alpha+

Sarah Berends
BTKzorg introduceert een nieuwe vorm van thuiszorg met behulp van Alpha+.
BTKzorg lanceert Alpha+
Foto: ANP - Koen Suyk

Alpha+ omvat huishoudelijke werkzaamheden ten behoeve van mensen die dat niet (meer) zelf kunnen of willen doen. De klant stemt in overleg met de alfahulp af wat er moet gebeuren aan huishoudelijke taken of andere servicediensten. Marloes Ottenhof, manager thuiszorg bij BTKzorg licht toe: ‘Het is het antwoord van ons op de verdergaande bezuinigingen van het kabinet op de huishoudelijke hulp. Als gevolg van de bezuinigingen krijgen cliënten een steeds kleinere indicatie voor huishoudelijke hulp of wordt de indicatie voor deze hulp stop gezet. Ook is de afgelopen jaren de eigen bijdrage van cliënten aan het CAK steeds hoger geworden. Reden voor veel cliënten om naast of zelfs zonder de indicatie de hulp in de huishouding zelf te gaan regelen en te betalen.’

Extra service

De plus achter de benaming Alpha+ staat voor extra service naast de huishoudelijke zorg. Zoals het doen van boodschappen, meerijden naar de arts of een klus in huis of hulp in de tuin. Ook daarvoor heeft BTKzorg mensen beschikbaar. Alpha+ zorgt er mede voor dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, dat gezinnen meer tijd voor elkaar hebben en dat het fijne gevoel van een opgeruimd huis kan blijven bestaan.

BTKzorg

Vorig jaar besloot de rechter dat alfahulpen dezelfde rechten moeten krijgen als vaste werknemers. Dat betekent volgens Abvakabo FNV het einde van de alfahulpconstructie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.