Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Cardiologen Admiraal de Ruyter onder toezicht

De cardiologen van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Zeeland komen onder supervisie van de afdeling cardiologie van het Amphia Ziekenhuis in Breda. De raad van toezicht van het Admiraal de Ruyter heeft daarover afspraken gemaakt met het Bredase ziekenhuis, zo meldde een woordvoerder van het Zeeuwse ziekenhuis. Ook zijn binnen het ziekenhuis vanaf begin volgend jaar twee nieuwe cardiologen als waarnemer aangesteld. De supervisie geldt vooralsnog voor een periode van 3 tot 6 maanden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Cardiologen Admiraal de Ruyter onder toezicht

Het gaat om zes cardiologen die werken op de vestigingen in Vlissingen en Goes. Aanleiding is volgens de zegsman niet het individuele functioneren van de artsen maar hoe ze onderling als groep functioneren. Ook was er een probleem met de controle van de hartbewakingsmonitoren, door een interne verhuizing van afdelingen. Dat is inmiddels opgelost. Voor zover bekend hebben de problemen niet geleid tot meer sterfgevallen, zegt het ziekenhuis.

Onderzoek
De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) kaartte de kwestie aan na herhaald kwaliteitsonderzoek in het ziekenhuis en adviseerde het ziekenhuis hulp te zoeken bij een groter ziekenhuis. Volgens Martin Schalij, voorzitter

0
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.