ChipSoft breidt epd uit met native apps

Artsen, verpleegkundigen en patiënten kunnen begin 2016 apps downloaden voor het epd van ChipSoft. Remko Nienhuis, senior softwarearchitect bij ChipSoft, vertelt hoe de apps het zorgproces sterk kunnen verbeteren.
Dashboard van de app voor artsen. Op het scherm staan tegels waarmee de gegevens van de patiënt te bekijken zijn.
Dashboard van de app voor artsen. Op het scherm staan tegels waarmee de gegevens van de patiënt te bekijken zijn. - Foto: ChipSoft

ChipSoft biedt zorginstellingen al langere tijd de mogelijkheid om zelf web-apps te ontwikkelen. Nursemapp van UMC Utrecht en de hospitality app van Maxima Medisch Centrum zijn daar voorbeelden van. De mogelijkheden voor zelfbouw blijven bestaan en worden uitgebreid in toekomstige versies van het zis/epd. De nieuwe native apps voor Android, iOS en Windows kunnen worden gedownload uit de app store en zijn direct bruikbaar in elk ziekenhuis dat HiX gebruikt. De native apps maken gebruik van een nieuwe webservicelaag, de ‘ChipSoft HiX Application Services’. Deze laag maakt veilige toegang mogelijk.

Stapsgewijs beschikbaar

Het is een vrij forse operatie, vertelt

2
307

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.