Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Coloriet stopt met levering huishoudelijke hulp

Redactie Zorgvisie
Coloriet stopt met huishoudelijke hulp in de gemeente Lelystad. Dat schrijft regionaal dagblad De Stentor. Coloriet vindt de tarieven waarvoor het werk in Lelystad gedaan moet worden, te laag.

Er zou onder de kostprijs moeten worden gewerkt. Coloriet heeft haar conclusies getrokken naar aanleiding van de openbare aanbesteding van het werk door de gemeente. Zij heeft daar niet aan meegedaan. “We vinden het erg jammer en hadden graag onze huishoudelijke hulp in Lelystad voortgezet”, aldus directeur/ bestuurder Anneke Groenenberg van Coloriet in De Stentor. “Wij willen kwalitatief goede hulp bieden en dat kan Coloriet niet voor de Lelystadse tarieven.”

Alfahulpen

De Colorietcliënten kunnen per 1 oktober kiezen uit zes andere aanbieders van huishoudelijke hulp, of zelf iets regelen via het Persoonsgebonden Budget. De tien medewerkers in vaste dienst van Coloriet Huishoudservice en de zestig huishoudhulpen zonder vast dienstverband, zogenaamde alfahulpen, zijn door Coloriet op de hoogte gebracht van hetgeen er gaande is.

Thuiszorg

Coloriet Huishoudservice werkt ook in Almere, Dronten en Zeewolde. Ook daar volgen aanbestedingen. Dat heeft te maken met een wijziging in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die regelt dat thuiszorg in principe door medewerkers in vaste dienst van een thuiszorgorganisatie wordt gegeven, tenzij cliënten om een – goedkopere – alfahulp vragen. Krijgen ze die over de vloer, dan zijn zij echter ook tijdelijk werkgever van die alfahulp. De ingreep in de wet moet tegengaan dat thuiszorgorganisaties alfahulpen laten opdraven, buiten medeweten van de cliënten om. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bussemaker vraagt VNG om reële tarieven Wmo

VWS verdeelt miljoenen subsidie voor Wmo-verlies

‘Alfahulpen moeten 14,50 euro krijgen’

CBS: grote verliezen in de thuiszorg

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.