Compensatieregeling pgb nauwelijks gebruikt’

Nog twee weken - tot 1 juni - hebben budgethouders en zorgaanbieders de tijd een aanvraag in te dienen voor de compensatieregeling trekkingsrecht pgb. Deze regeling is ingesteld om hen te compenseren voor geleden verliezen ten tijde van de chaos rond de invoering van het trekkingsrecht.
pgbb.jpg

Volgens Aline Molenaar van belangenorganisatie Per Saldo ligt de drempel om daadwerkelijk een beroep te doen op de regeling veel te hoog.

Oproep snel aanvraag in te sturen
Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gaf deze week het signaal dat mensen die nog geen compensatie hebben aangevraagd, dat wat hem betreft snel moeten doen. ‘De problemen die budgethouders en pgb-verleners in 2015 hebben ervaren, waren ontzettend vervelend. Om mensen te compenseren voor extra kosten die zij hebben gemaakt door die problemen, heeft het kabinet deze compensatieregeling in het leven geroepen. De looptijd komt nu aan het einde. Tegen mensen die

0
171

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.