Compensatieregeling pgb nauwelijks gebruikt’

Nog twee weken - tot 1 juni - hebben budgethouders en zorgaanbieders de tijd een aanvraag in te dienen voor de compensatieregeling trekkingsrecht pgb. Deze regeling is ingesteld om hen te compenseren voor geleden verliezen ten tijde van de chaos rond de invoering van het trekkingsrecht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
pgbb.jpg

Volgens Aline Molenaar van belangenorganisatie Per Saldo ligt de drempel om daadwerkelijk een beroep te doen op de regeling veel te hoog.

Oproep snel aanvraag in te sturen
Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gaf deze week het signaal dat mensen die nog geen compensatie hebben aangevraagd, dat wat hem betreft snel moeten doen. ‘De problemen die budgethouders en pgb-verleners in 2015 hebben ervaren, waren ontzettend vervelend. Om mensen te compenseren voor extra kosten die zij hebben gemaakt door die problemen, heeft het kabinet deze compensatieregeling in het leven geroepen. De looptijd komt nu aan het einde. Tegen mensen die

0
288

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.