CSC zet nieuwe stap op zis/epd-markt

CSC en EasyCare Healthcare trekken samen op om de zis/epd-markt op te schudden. Zij willen ziekenhuizen een serieus alternatief bieden voor ChipSoft en Epic. Dat vertellen Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands bij CSC, en Sebes Zevenhuizen, commercieel directeur EasyCare Healthcare.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
CSC zet nieuwe stap op zis/epd-markt
Foto: iStock

CSC Nederland en EasyCare Healthcare hebben op donderdag 3 december officieel het exclusieve partnership afgesloten voor de ontwikkeling en implementatie van een zis/epd speciaal voor de Nederlandse en Belgische zorgmarkt. De oplossing wordt aangeboden onder de naam CSC Care Solutions. CSC Care Solutions omvat het elektronische patiëntendossier (epd) van EasyCare Healthcare en CSC verzorgt de modules voor het ziekenhuis-informatiesysteem (zis): ziekenhuislogistiek en planning, closed-loop medicatiemanagement en financiële administratie en rapportage. Het nieuwe zis/epd richt zich op de algemene en topklinische ziekenhuizen.

Serieus alternatief

‘De zis/epd-markt wordt vrijwel gedomineerd door ChipSoft en Epic’, vertelt Den Heijer. ‘CSC Care Solutions biedt ziekenhuizen

3
190

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Ik zie dit niet als een pluspunt. Ik geloof dat mr. Spee van de ZorgInformatieGroep 'blij' wordt omdat er meer werk voor zijn organisatie komt. Interim, Consultants etc drijven ook alleen maar de kosten omhoog. Het systeem van CSC zegt al genoeg, meer koppelingen, meer software in de zorginstelling.
  Laten we nu eens een keer een goed systeem op de markt brengen! Eentje die wel aan het gebruiksgemak van de gebruiker voldoet en die ook privacy (medische) veiligheid biedt. Dat doet een 'open source' nou niet bepaald dacht ik zo. Ik zie het als wéér een mislukking van CSC. Lorenzo sloeg ook al de plank volledig mis, lekker bedrijf hoor.
  Als ik dit artikel zo lees, kan ik daaruit opmaken dat ze een vrij slecht beeld hebben wat de concurrentie doet? ChipSoft werkt namelijk ook met modules. En hoezo staat een ziekenhuis een jaar 'stil'? Pure onzin! Men werkt toch gewoon met het oude systeem verder totdat het nieuwe systeem is geïmplementeerd?! Mijn hemel, mensen! Waar gaat dit zo langzamerhand heen met de zorg? Stop een zorginstelling maar helemaal vol met softwareproducten en laat alles 'open', worden we heel blij van met z'n allen. Je moet haast als arts/medewerker inmiddels een studie ICT ernaast hebben gedaan om al die bende te begrijpen.
  PS Ja ik werk in een zorginstelling als ICT manager

 2. Lees alle reacties
 3. Ik wordt wel enthousiast van dit artikel. Hoe 'opener' de informatiearchitectuur, hoe flexibeler zorgorganisaties kunnen inspelen op wijzigingen in markt, wet- en regelgeving en organisatie. Veel zorgorganisaties zijn allergisch voor koppelingen. Dit sentiment is veelal gebaseerd op negatieve ervaringen met het koppelen van traditionele systemen die om allerlei redenen niet geschikt zijn voor integratie met andere. Wanneer systemen vanuit de basis zijn opgezet met een integratie-visie is succesvol koppelen echter een stuk eenvoudiger.

 4. Een alternatief op ChipSoft en Epic? Ik lees eigenlijk alleen meer ellende aan koppelingen, meerdere software producten om het zorgproces te bedienen. En grootste nadeel van CSC als ict leverancier is dat ze werken met budgetten. Als het budget op is dan wordt er ook niet meer gedaan aan innovatie. En dat is heel slecht voor de gebruiker/klanten.
  Jammer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.