Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CWZ stopt onderhandelingen met Epic

Mark van Dorresteijn
Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) heeft de onderhandelingen met epd-leverancier Epic afgeblazen. Epic kon onvoldoende garanties geven op het gebied van kosten en privacy.
CWZ stopt onderhandelingen met Epic

Een woordvoerder van het ziekenhuis legt uit dat zij in ‘deze fase’ weinig willen melden, maar dat redenen voor de contractstop liggen in de flexibiliteit van Epic. ‘In het conceptcontract kon Epic weinig houvast geven over de komende implementatiekosten. De kosten waren daardoor niet te overzien. Een tweede deel is het privacy-aspect en dat is erg opgeblazen in de media. Zij voldoen wel aan de eisen, maar in het contract kon Epic niet beloven dat zij in de toekomst blijven voldoen aan de wettelijke privacy-eisen die gelden in Nederland.’

Een nieuw epd

Het ziekenhuis werkt momenteel met het pakket van CSC-iSOFT en start nu een nieuwe zoektocht naar een passend epd. Veel kan de woordvoerder nog niet zeggen, behalve dat het nieuwe pakket in staat moet zijn om gegevens uit te wisselen met andere zorgaanbieders zoals het Radboudumc.

Radboudumc

Het CWZ werkt samen met het Radboudumc. Het universitaire ziekenhuis koos eerder al voor Epic. Ondanks een level 6 HIMMS-accreditatie, verliep de invoering niet vlekkeloos. Ronald Petru, CMIO bij het Radboudumc, legde uit dat de problemen ontstonden omdat Epic een totaal andere werkwijze vereist. Poos laat tot slot weten dat de problemen in het Radboudumc niet van invloed zijn geweest op het besluit om de onderhandelingen met Epic stop te zetten.