De functie past bij mijn ideeën over digitalisering en e-health’

Na 15 jaar in de zorg keert Kees Donkervoort, directievoorzitter van Medisch Centrum Leeuwarden, terug naar het bedrijfsleven als directeur KPN Health. Het ondernemersbloed stroomt nog door zijn aderen. ‘De plannen van KPN sluiten aan bij mijn ideeën over de toekomst van de gezondheidszorg.’
Kees Donkervoort.jpg

Hangen uw verleden in het bedrijfsleven, de aangekondigde Health Campus Fryslân van MCL en uw overstap naar KPN Health samen? ‘De vorming van de campus voor zorginnovatie is uit ondernemerschap geboren. Dat zit zeker in mij. Ik ben ooit met venture capital, van mijzelf en andere privé-investeerders, een energiebedrijf begonnen wat in 2000 van start is gegaan als energiebedrijf.com. Dat is nu Oxxio, een van de grootste energiebedrijven van Nederland. Een ander aspect is dat ik altijd zoek naar een maatschappelijk belang. Zo ben ik al tijdens mijn studie (Economie, red.) begonnen met de organisatie van kampen voor kinderen

0
585

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.