Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Ondernemingskamer publiceert definitief rapport Meavita

Het definitieve onderzoeksverslag over Meavita is naar buiten gebracht door de Ondernemingskamer in Amsterdam. De rechter zal op basis van dit rapport oordelen of er bij Meavita sprake was van wanbeleid. Indien dat wordt aangetoond, zou dat een belangrijke stap zijn voor vakbond Abvakabo FNV. Die vakbond probeert in een parallelle zaak de oud-bestuurders hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor het wanbeleid bij Meavita.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ondernemingskamer publiceert definitief rapport Meavita

Woordvoerder Linda Vermeulen van Abvakabo is blij met het rapport. ‘Nu is voor iedereen zichtbaar dat er sprake was van zeer ernstig wanbeleid. Dus we hebben goede hoop dat de rechter ook zo zal oordelen. Deze zaak loopt al sinds 2009 maar wij zijn het Meavita-debacle nog niet vergeten. De hoop is dat in de toekomst de verantwoordelijken ook echt financieel gaan bloeden voor deze zaak.’

Wanbeleid
Meavita, ontstaan uit een fusie van vier grote zorginstellingen, ging in 2009 failliet en liet een miljoenenschuld achter. Er werkten 20.000 mensen, de omzet bedroeg ongeveer een half miljard euro en er waren

3
103

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Opnieuw een zaak waar het grote gokken onder de noemer van besturen openbaar is gemaakt. In zo’n grote organisatie heeft de directie niet meer de touwtjes in handen van de core business. De RvB leden juichen elke dag over een grote salaris past binnen de (belachelijke norm) NVZD en noemen truus excuus voor het mislukken van de organisatie. Beter zou zijn dat er financiele claim van 5 jaarsalarissen wordt neergelegd bij deze bestuurders voor het kapot maken van een maatschappelijk bedrijf gefin uit belastingcenten. Daarom zijn deze bestuurders schadeplichtig voor het kapot maken van de organisatie en voor beschadigen van het moreel van de hardwerkende medewerkers!

  2. Lees alle reacties
  3. Geachte lezer,
    Hebben de voormalige bestuurders geen accountants geconsulteerd?En wat was hun mening of hebben zij een onduidelijke mening.
    Ik denk dan aan: het break-evenpoint,de liquiditeit,solvabiliteit,de differentiele en variabele kostencalculatie.
    Vriendelijke groet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.