Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer Ziekenhuis wint ICT-prijs met MedEye

Redacteur Zorgvisie
Het inzetten van MedEye heeft het Deventer Ziekenhuis een prijs opgeleverd. Met het apparaat wil het ziekenhuis zorgen voor meer medicatieveiligheid.
blij-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Het ziekenhuis won hiermee de prijs voor ICT-project van het jaar van ICT-vakwebsite Computable. Het Deventer Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis ter wereld dat ziekenhuisbreed gebruikmaakt van MedEye. Dit apparaat herkent alle medicatie en zorgt ervoor dat verpleegkundigen medicatiefouten kunnen herkennen, tegenhouden en voorkomen. Uiteindelijk moet dat ertoe leiden dat er geen fouten meer worden gemaakt met medicatie.

De jury noemde MedEye een baanbrekende innovatie in de medicatieveiligheid. Het Deventer Ziekenhuis is blij met de erkenning, schrijft het in een persbericht. ‘We zijn natuurlijk blij met de prijs, maar belangrijker is dat we door deze innovatieve toepassing direct de zorgkwaliteit voor onze patiënten verbeteren.’

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie. Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.