Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dik Hermans gaat zorg-ict aanjagen

Mark van Dorresteijn
Dik Hermans heeft als taak om belemmeringen weg te nemen bij bestaande ict-projecten in de zorg. Voor het project is 800.000 euro beschikbaar voor maximaal vijf projecten.
Dik Hermans gaat zorg-ict aanjagen

Het doorbraakproject is een project waarin samengewerkt wordt door ZonMw, ECP, het ministerie van VWS en het ministerie van EZ. Het project heeft als doel om de belemmeringen die opschaling van innovatieve ict- oplossingen in de lange zorg in de weg staan te doorbreken en om samenwerkingsverbanden te ondersteunen bij de opschaling.

Dik Hermans

Dik Hermans is benoemd tot aanjager van het doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’. Hij is voorzitter van het platform (langdurige) Zorg & ICT en bestuurder van de Stichting VitaValley, een onafhankelijke netwerkorganisatie gericht op de implementatie en opschaling van zorginnovaties. Daarnaast is Hermans acht jaar lang bestuursvoorzitter van het College voor Zorgverzekeringen geweest en is hij toezichthouder van de Stichting Welder en voorzitter van de raad van commissarissen bij woningbouwcorporatie Mozaïek Wonen. Hij heeft als taak om het doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’ en de resultaten hiervan onder de aandacht te brengen bij belangstellenden en stakeholders. Daarnaast speelt hij een actieve rol in het bepalen van de koers van het project en het maken van strategische beslissingen. Hermans: ‘Technisch is er van alles mogelijk om mensen te ondersteunen om langer zelfstandig te blijven functioneren. De uitdaging zit hem niet in de technologie, maar juist in de implementatie en opschaling van het gebruik van slimme ict-toepassingen. Daar wil ik graag door vergaande samenwerking met partijen in de sector zorg en welzijn een krachtige stimulans aan geven.’

Projecten

De projecten die in aanmerking komen moeten bewezen innovatieve ict-oplossingen zijn die worden ingezet om de zelfredzaamheid van ouderen en/of hun (in)formele zorgverleners te vergroten. Er kan met de subsidie ondersteuning worden geboden aan (maximaal) vijf (regionale) samenwerkingsverbanden die de ambitie hebben om reeds in gebruik zijnde innovatieve ict-oplossingen op te schalen, maar hierbij tegen belemmeringen aanlopen. Het project moet uitgevoerd worden door een samenwerkingsverband waarin minimaal zijn vertegenwoordigd: cliëntorganisaties, zorgaanbieders, financiers (gemeenten, zorgverzekeraars) en ict-leveranciers.

 

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.