Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Een op de vijf ziekenhuizen in gevarenzone’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Ziekenhuizen laten over de gehele linie steeds betere financiële prestaties zien. Maar een kleine groep achterblijvers nadert wel de gevarenzone. Dat blijkt uit een analyse van de jaarverslagen door BDO.
Chris van den Haak
Chris van den Haak

BDO heeft op basis van de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ziekenhuisbestuurders lijken massaal het spoor bijster, maar in werkelijkheid staan ze niet aan het roer. Hoewel elke buitenstaander waarschuwde voor de onbestuurbare ziekenhuizen als de medisch specialisten zich zouden verenigen in Medisch Specialistische Bedrijven (MSB), accepteerden de ziekenhuisbestuurders in grote betalen dit samenwerkingsverband. Bestuurders vertelden mij dat ze geen andere mogelijkheid hadden, en dat ze nu gedwongen worden om deze organisatievorm naar buiten toe te verdedigen.
   Kortom het ziekenhuis wordt wel bestuurd, alleen niet door het bestuur. Het verrast mij dat BDO dit niet ziet. BDO zou dan ook beter geen vragenlijsten voorleggen aan de officiële bestuurders, maar aan de werkelijke bestuurders: de medisch specialisten. Als een ziekenhuis failliet gaat dan is dat omdat de medisch specialisten het niet eens konden worden.

  2. Lees alle reacties
  3. Het is verschrikkelijk als ziekenhuizen moeten verdwijnen uit de lokale samenleving. Wat al jaren over het hoofd is gezien dat ziekenhuisbestuurders nog te veel als cowboy regeren. Zij geven geld uit aan fun en zaken die weinig toevoegen aan goede en adequate medische zorg. Wie moet je nog geloven? De zorgverzekeraars leven als prinsen in Arabie. De kantoorgebouwen zijn van goud. Ziekenhuizen doen ook graag mee met de mooiste uitstraling, de mooiste voorzieningen. Wie zet er een rem op die gekheid!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.