Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Eerste Kamer stelt besluit over epd-moties uit

Mark van Dorresteijn
De Eerste Kamer wil opnieuw in discussie met demissioniar minister Klink van VWS over het elektronisch patiëntendossier (epd). De Senaat besloot vandaag nog niet te stemmen over de klaarliggende motie Tan en twee andere moties. Dat gebeurt volgende week, na het debat met Klink.
Eerste Kamer stelt besluit over epd-moties uit

PvdA-Kamerlid Ing Yoe Tan had een voorstel klaarliggen waarmee Klink werd gevraagd alle voorbereidende activiteiten voor het epd en vooral die voor het zogenoemde landelijk schakelpunt op te schorten. In ieder geval VVD, SP en GroenLinks steunen haar oproep, waardoor het voorstel de steun heeft van een meerderheid in de Eerste Kamer. Tan wil haar voorstel nog wat aanpassen na Klinks laatste brief aan de senaat. De Eerste Kamer beslist daarom volgende week over de aangepaste motie Tan en de twee andere moties.

Brief van Klink

In een laatste poging om de Eerste Kamer op andere gedachten te brengen, schreef Klink de senatoren een brief. Hierin stelt hij dat het in strijd is met de regels van behoorlijk bestuur als hij van de een op de andere dag het landelijk epd stopzet. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Klink: ‘Landelijk epd kan niet stopgezet worden’

‘Eerste Kamer stopt epd’

Beveiliging van EPD blijft geheim

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Het EPD mag gewoon niet landelijk ingevoerd worden zolang de privacy niet gegarandeerd kan worden en zo lang je daar niet vrijwillig in opgenomen kunt worden. A Dhr van der Pol:
    De Eerste Kamer is duidelijk nog steeds nodig en de Senatoren luisteren duidelijk ook beter naar de algemene opninie, binnen ons democratische bestel is onze burgeronrust gelukkig nog steeds aanstekelijk en zo hoort het ook!

  2. Lees alle reacties
  3. Ik respecteer de finale controle van de Eerste Kamer. Maar om nu aan het einde van een lange rit, allerlei principiele kwesties rond het EPD te poneren, die wellicht eerder ingebracht hadden kunnen worden, gaat wel erg tegen mijn gevoel van chronologie en efficiency in. Het zaait bovendien onnodig onrust over een ontwikkeling die in de praktijk nog vele kanten op kan gaan. De senatoren kunnen de eigen onrust toch zeker op een andere manier verwerken?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.