Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eliane Thewessen naar AxionContinu

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Eliane Thewessen is met ingang van 1 mei 2015 de nieuwe bestuurder van AxionContinu.
Eliane Thewessen naar AxionContinu

Zij is de opvolger van Lex Roseboom die de Utrechtse organisatie voor wonen, zorg en revalidatie na twintig jaar verlaat. Roseboom liet al eerder weten dit jaar met pensioen te gaan.

De Riethorst Stromenland

Thewessen is sinds 2009 lid van de Raad van Bestuur van De Riethorst Stromenland, een zorgorganisatie voor ouderen in Brabant. Daarvoor was zij bestuurslid in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Thewessen heeft een achtergrond als arts-microbioloog.

Raad van toezicht

Zij is verder lid van de Raad van Toezicht van het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis, lid Raad van Toezicht GGzE in Eindhoven en actief als bestuurslid van de Stichting STEM (Sterven op de Eigen Manier). Daarnaast is Thewessen betrokken bij de accreditaties van het NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg).

AxionContinu

René Paas, de voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘We benoemen met Eliane Thewessen een ervaren en gedreven zorgbestuurder, die een heldere visie op de zorg verbindt met een aangename persoonlijkheid. We zullen haar kwaliteiten hard nodig hebben in de snel veranderende omgeving waarin AxionContinu zich bevindt. De Raad van Toezicht heeft grote waardering voor het werk dat Lex Roseboom verricht heeft en er is ons veel aan gelegen om na zijn pensioen met ambitie de toekomst verder vorm te geven. De benoeming van Eliane Thewessen is daarvoor een belangrijke stap.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.